Хазната с излишък от 1,1 милиарда 1.1079 млрд. лева ще е

...
Хазната с излишък от 1,1 милиарда 1.1079 млрд. лева ще е
Коментари Харесай

Хазната с излишък от 1,1 милиарда

Хазната с остатък
от 1,1 милиарда

 

1.1079 милиарда лв. ще е остатъкът по консолидираната фискална стратегия (КФП) към края на октомври, поради превишаване на приходите над разходната част. Това  оповестиха от финансовото министерство на база на предварителни данни и оценки.

Според специалистите главните фактори за остатъка са растящите данъчни и неданъчни проходи. Има и увеличение на разноските по консолидираната фискална стратегия поради по-високия размер на финансовите разноски,  обвързван с покупката на изтребителите.

Очаква се приходите към септември 2019 година да бъдат в размер на 36.3058 милиарда лв., което е 82.8% от годишния план и по отношение на същия интервал на предходната година регистрират растеж с 3.7 милиарда лв.. Причитата още веднъж е повишаване на данъчните и неданъчните доходи, а също по този начин увеличени грантове от европрограми.

Разходите по консолидираната фискална стратегия са 35.1979 милиарда лв., което съставлява 76% от годишния план. Преди година те бяха 29.7686 милиарда лв., напомнят от Министерството на финансите. Номиналното повишаване през актуалната година е основно поради парите за бойните самолети.

Частта от вноската на Република България в бюджета на Европейски Съюз, която е изплатена към края на октомври, възлиза на 1.0909 милиарда лв., което е в сходство със законодателството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР